Kommunikáció, videókonferencia. A 2020-as év megtanította, mekkora erő rejlik a kapcsolattartásban, milyen fontos az emberek közti kapcsolat fenntartása a karantén, izoláció, home office idején. Egyre nagyobb az igény a kommunikációra, mind a privát, mind az üzleti életben.

Ajánlatkérés

A videókonferenciának létezik szakmai definíciója is: elektronikus úton megvalósuló kommunikáció, melynek résztvevői azonos időben, de eltérő helyszínen vannak jelen. Olyan rendszert feltételez, melyben a kép és a hang is továbbításra kerül. A videokonferencia előnye, hogy nagy földrajzi távolságokat áthidalva teszi lehetővé az audiovizuális kommunikációt.

A gyakorlatban a videókonferencia rendszerek legfontosabb ismérve, hogy a résztvevők egymással beszélgetnek, mintegy egyenrangú felek között zajlik a beszélgetés, miközben látják is egymást (nem úgy, mint a klasszikus értelemben vett konferenciák esetén). Adott a terem, melybe a vendégek belépve maguk döntik el, hogy adnak-e önmagukról képet vagy csak hangot.

Webinárium szervezése

Videókonferencia esetén jellemzően nincs kiemelt szereplő, aki előadást tart, hanem a résztvevők felváltva szólalnak meg. Bármilyen témában zajló eszmecsere, gyűlés, meeting számára ideális terepet biztosít az online konferenciaterem. A teljesen hétköznapinak számító, jól megszokott céges meetingek is az online térbe költöztek az elmúlt hónapokban, de videókonferenciák segítségével zajlanak az egyesületek, szervezetek taggyűlései, a szülői értekezletek, valamint szakmai egyeztetéseknek is kiváló platformja.

Ha a videókonferencia központi témája igényli, természetesen lehetőség van prezentáció vetítésére is a kötetlen beszélgetés mellett.

Angol nyelvű bemutatkozó videó megtekintése.

A videókonferencia adta lehetőségek:

 • a résztvevők számára kép- és hangsugárzás biztosítása
 • biztonságos beléptetési rendszer – igény esetén jelszavas csatlakozás
 • belépés akár webböngészőből (nem kell programot telepíteni)
 • a megszólalási jog rugalmas kezelése, szerepkörök gyors módosításának lehetősége
 • írásbeli kommunikáció (chat ablak)
 • prezentáció vetítése igény esetén
 • rajztábla használata
 • videó bejátszása
 • mindvégig technikai segítségnyújtás, felügyelet
Ajánlatkérés

Mire van szükség?

 • webcamera – akár a laptop beépített kamerája is megfelel a célnak
 • mikrofon – javasolni szoktuk headset használatát (a mobiltelefonokhoz használt egyszerű headset is tökéletesen alkalmas a célra) annak érdekében, hogy a hang teljesen tiszta legyen és elkerüljük a visszhangot.

Sok esetben a hatékony és gyors egyeztetéshez, kommunikációhoz szükség van egy központi szereplőre, moderátorra, aki segíti a résztvevők munkáját. Igény esetén a „műsorvezető” szerepét is be tudjuk tölteni, gyakorlott kollégánk szívesen működik közre az eseményen.

videókonferencia
Call Now Button